У Польщі побільшало українських заробітчан - Дещиця

У Польщі побільшало українських заробітчан - Дещиця

Укрінформ
Збільшення кількості українських підприємств, а також трудових мігрантів є двома основними тенденціями в українсько-польських відносинах.

Про це в кореспондентові Укрінформу в кулуарах IV Міжнародного форуму "День українського бізнесу" у Варшаві повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Зараз спостерігаються дві основні тенденції в українсько-польській співпраці – це збільшення кількості українських підприємств, які працюють на польському ринку й інвестують в польську економіку. Друга тенденція – збільшення кількості українських трудових мігрантів, які працюють в Польщі", - зазначив Дещиця. Він додав, що за різними підрахунками, в Польщі може працювати до мільйона трудових мігрантів з України.

Посол підкреслив, що це значний потенціал, і важливо, щоб він був використаний у позитивному для України напрямі.

"Важливо, щоб ці люди набралися досвіду і, заробивши кошти, - вкладали гроші в український ринок. Треба створювати в Україні відповідне середовище, адже це дуже серйозний потенціал для нашого майбутнього", - наголосив дипломат.

Позитивною він назвав також тенденцію щодо збільшення авіарейсів між українськими та польськими містами. "З кінця червня знову спостерігатиметься збільшення авіарейсів. Тенденція є позитивною, що свідчить про взаємне зацікавлення обох країн", - заявив Дещиця.

Негативним чинником для польсько-українських відносин в економічній складовій посол України в РП назвав те, що вже чотири роки не збиралася польсько-українська змішана комісія з питань економічного співробітництва. Він висловив сподівання, що після сформування нового уряду в Україні ця комісія збереться упродовж кількох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-