Дещиця про асоціацію: Україні не вистачає

Дещиця про асоціацію: Україні не вистачає "світла в кінці тунелю"

Укрінформ
Європа повинна завершити ратифікаційний процес Угоди про асоціацію України з ЄС, що допомагатиме й у розвитку бізнесу між обома сторонами.

Про це під час міжнародної конференції “Україна від минулого до майбутнього” у Варшаві заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, інформує власний кореспондент Укрінформу.

 “У глобальному відношенні, підписання Угоди про асоціацію і зона вільної торгівлі допомагає йти в напрямі європейського ринку. Але нам не вистачає світла в тунелю цього шляху. Сподіваємося, що ЄС запалить це світло в кінці тунелю і врешті відбудеться ратифікація цієї угоди”, - заявив Дещиця.

Відповідаючи на питання про можливість скасування Євросоюзом візового режиму для громадян України в найближчій перспективі посол наголосив, що це залежить виключно від Єврокомісії і це рішення буде "політичним".

На його переконання, однією з найважливіших проблем, які перешкоджають веденню бізнесу між Україною і Польщею, є погана прикордонна інфраструктура.

“У цьому контексті ми можемо покращити інфраструктуру тих пунктів, які вже маємо - чотири з них потребують суттєвої модернізації”, - наголосив Дещиця, додавши що паралельно з цим слід створювати нову інфраструктуру на українсько-польському кордоні.

Посол підкреслив, що на модернізацію пунктів пропуску на українсько-польському кордоні буде витрачено, зокрема, 100 млн євро польського кредиту для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-