В'ятрович запропонував спосіб боротьби з провокаціями на 9 Травня

В'ятрович запропонував спосіб боротьби з провокаціями на 9 Травня

Укрінформ
Найкращий спосіб уникнути провокацій під час святкування в Україні перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – зробити 9 травня робочим днем.

Таку думку висловив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, пише "ГОРДОН".

"Ми готуємо проект закону про державні свята, мета якого – суттєво скоротити кількість вихідних. Я переконаний, що це абсолютно прийнятно для тієї ситуації, в якій перебуває Україна. Одна з наших пропозицій – зробити 9 травня робочим днем. Але він залишиться святом, увагу до старшого покоління, учасників війни не буде зменшено", – сказав історик.

Водночас В'ятрович додав, що "всі законодавчі зміни поки що на стадії обговорення".

"Я вважаю, що серед вихідних, які варто скасувати, не лише 9 травня, а й 2 травня, а можливо, і 1 травня, і, може бути, 8 березня. Але законопроект поки що у стадії формування, ми подивимося на реакцію людей", – додав він.

Глава Інституту національної пам'яті підкреслив, що "будь-які зміни і реформи спричиняють опір, але якщо суспільство рухається і розвивається, його треба долати".

"Був опір тому, щоб 8 травня у новому форматі відзначати День пам'яті та примирення, тим не менш, ця нова традиція, безумовно, вже прижилася", – нагадав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-