США зацікавились українськими архівами щодо Другої світової

США зацікавились українськими архівами щодо Другої світової

Укрінформ
Американська сторона зацікавлена в отриманні з України архівних даних про події часів Другої світової війни, а також про внесок українців у перемогу над фашистською Німеччиною.

Це зазначив у неділю під час заходів вшанування в Вашингтоні 71-ї річниці Перемоги посол України в США Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я мав сьогодні нагоду поспілкуватися з багатьма людьми, у тому числі з тими, хто займається тут архівами та збирає інформацію про Другу світову війну. Ми вже домовились попрацювати щодо обміну архівними даними", - зауважив дипломат.

Він підкреслив, що під час розмови з американцями деяка інформація про участь України в війні була для них новою.

"Тому, я думаю, що посольству потрібно буде тут попрацювати для того, щоб в Америці знали більше про внесок України в Другу світову війну і про те, як українці героїчно захищали майбутнє Європи й світу, що, до речі, відбувається і зараз", - наголосив Чалий.

Посол також поінформував, що на сьогодні з американцями існує домовленість про обмін архівними матеріалами по Голокосту й Голодомору. "Незабаром, упродовж цього місяця ми очікуємо делегацію з України, з нашого архіву для того, щоб підписати угоду в Музеї Голокосту для розвитку цієї взаємодії", - наголосив він.

За його словами, обмін архівними даними по Другій світовій може відбуватися, в тому числі, на рівні між Національним музеєм історії України в Другій світовій війні та Меморіалом Другої світової війни в Вашингтоні. Для цього необхідно зв'язатися з Києвом, у тому числі, керівництвом українського музею, для того, щоб підтвердити відповідні можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-