Міноборони дає 2 мільйони на вивезення тіл бійців із зони АТО

Міноборони дає 2 мільйони на вивезення тіл бійців із зони АТО

Укрінформ
У 2016 році Міністерство оборони України запланувало виділення 2 млн гривень на підтримку діяльності з ексгумації та евакуації тіл  військових із зони проведення АТО та з непідконтрольних територій.

Про це заявив начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З цього року бюджетом Міністерства оборони сплановано 2 млн гривень на підтримання такої діяльності. Ми провели тендер. Гроші виділяються бюджетом, і тому існують певні процедури використання. Нами вже підписані договори з відповідними організаціями на використання бюджетних коштів для пошуку і ексгумації», - зазначив Ноздрачов.

Начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ  додав, що вони будуть взаємодіяти з громадськими організаціями: «Громадські об'єднання, вони працюють на пожертвах, і тому вони не мають права брати участь у тендерних закупівлях. Ми підтримуємо громадські об'єднання і будемо співпрацювати в подальшому».

Ноздрачов також зазначив, що до їхніх планів на 2016 рік входить відновлення пошукової діяльності на окремих територіях Донецької і Луганської областей, а також активізація роботи в рамках системи інформаційного та психологічного супроводження родичів безвісти зниклих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-