Справа збитого Іл-76: поки суд вивчав справу, потерпілих побільшало

Справа збитого Іл-76: поки суд вивчав справу, потерпілих побільшало

Укрінформ
Суд у справі про недбале ставлення до військової служби генерала Віктора Назарова повернувся до вивчення письмових доказів, викладених у 10-му томі справи. Всі ж докази зібрані в 11 томах.

Про це стало відомо під час судового засідання у Павлоградському міськрайонному суді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд оприлюднив висновки експертиз щодо встановлення причин й обставин катастрофи літака, зокрема, розшифровки звукозаписів з двох літаків, які летіли разом зі збитим Іл-76.

У справі, як виявилося, з’явились нові потерпілі – родичі загиблих в літаку українських військовослужбовців, свідчення яких суд долучив до справи.

Наступне засідання суду відбудеться 11 травня о 10 годині.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому десантники летіли на ротацію. Тоді загинули 49 осіб – 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і дев’ять членів екіпажу літака, знищені військове майно та техніка. 25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу генерал-майора Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти. Прокуратура стверджує, що генерал-майор не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Родичі загиблих у ІЛ-76 десантників оцінили моральну шкоду у 500 тис. гривень кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-