Розенко розповів про

Розенко розповів про "ревізію" чорнобильських пільг

Укрінформ
Кабінет міністрів не планує найближчим часом порушувати питання щодо скасування пільг для чорнобильців, але ревізія "чорнобильського" законодавства має бути проведена.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми не пропонуємо і не плануємо скасування ніяких пільг чорнобильцям. На жаль, ми мали негатив, коли у 2011 році фактично було скасовано пенсійне забезпечення для чорнобильців", - сказав Розенко.

Водночас він нагадав про те, що учора новий міністр соціальної політики виступив з ініціативою провести певну ревізію "чорнобильського" законодавства заради того, щоб пенсійне забезпечення та пільги могли отримувати саме ті люди, які дійсно брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС або постраждали внаслідок цієї катастрофи. Для цього пропонується утворити робочу групу з представників уряду, народних депутатів та чорнобильських організацій.

«Це заради того, щоб грошова, фінансова, пільгова допомога чорнобильцям не розпорошувалася, а надавалися тим людям, які насправді є ліквідаторами», - сказав віце-прем’єр-міністр.

Він обурився тим, що люди, які свого часу фіктивно отримали чорнобильські посвідчення та інвалідність, і зараз швидко проходили процес перереєстрації своїх документів, а для справжніх ліквідаторів та постраждалих ця процедура є дуже тривалою та проблематичною. «Верифікація чорнобильських виплат має чітко узгоджуватися із громадськими організаціями, щоб не допустити порушення прав чорнобильців», - додав Розенко.

При цьому, відповідаючи на запитання про права та пільги мешканців четвертої зони аварії на ЧАЕС, він наголосив: «Що таке четверта зона - це Конча-Заспа, але які там пільги? Говорити через 30 років після аварії, що все має залишатися як є, - очевидно неправильно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-