В Росії голові Рахункової палати закинули плагіат обох дисертацій

В Росії голові Рахункової палати закинули плагіат обох дисертацій

Укрінформ
У кандидатській і докторській дисертаціях голови Рахункової палати Росії Тетяни Голікової знайдена значна кількість некоректних запозичень.

Про це повідомило російське мережне співтовариство «Дисернет», що займається перевіркою дисертацій на плагіат.

За експертизою проведеною «Дисернетом» видно, що кандидатська дисертація Тетяни Голікової «Формування організаційно-економічного механізму управління економікою Російської Федерації на основі ефективного регулювання міжбюджетних відносин» (2005) та її докторська дисертація «Теорія і методологія управління міжбюджетними відносинами у Російській Федерації», на підставі яких вона отримала звання «доктора економічних наук» (2008), мають дуже багато некоректних запозичень. Особливо багато плагіату, більше половини тексту, в докторській дисертації. Що зрозуміло, оскільки захист по ній проводився вже через 2,5 роки після захисту кандидатської.

Російський опозиціонер Олексій Навальний прокоментував новину: «Одразу виникає запитання: то як же вона з краденою кандидатською і краденою докторською служитиме в (очищенні) Рахунковій палаті? Але відразу ж виникає і відповідь: чудово служитиме. Там такі і потрібні».

Тетяна Голікова з 20 вересня 2013 року - голова Рахункової палати Росії. У минулому - міністр охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації (2007-2012). Тоді ж був скандал з конфліктом інтересів у зв'язку з лобіюванням продукції компанії «Фармстандарт». Зокрема, у зв'язку з просуванням лікарського засобу «Арбідол», за що Голікова отримала прізвисько «Мадам Арбідол». Також журналістка Юлія Латиніна докоряла міністрові за бездіяльність у зв'язку з тим, що з кодеїновмісного препарату дезоморфіну, що випускається «Фармстандартом», наркомани роблять убивчий наркотик «крокодил», який швидко призводить до летального кінця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-