Справа

Справа "діамантових": суд взяв тайм-аут

Укрінформ
Колегія суддів Голосіївського райсуду Києва перенесла на 23 березня розгляд справи "діамантових прокурорів" - екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та підприємця Валерія Гібаленка.

Відповідне рішення оголосив суддя Дмитро Валігура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"23 березня, друга половина дня, 14 година. На цьому засідання закрито", - сказав він.

Як повідомлялося, не задовольнив клопотання адвоката Корнійця про зменшення застави для свого підзахисного з 3,2 млн грн до 110 тис. грн. При цьому захисник просив повернути решту суми - 3,089 млн грн з раніше обраного розміру застави у 3,2 млн грн повернути. "У задоволенні вказаного клопотання відмовити та залишити запобіжний захід Корнійцю у розмірі 3 мільйони 200 тисяч гривень без змін", - оголосив суддя.

Раніше колегія суддів відхилила клопотання захисту щодо припинення для колишнього заступника голови слідчого управління Генпрокуратури України Володимира Шапакіна застави у розмірі 6,4 млн грн. Ухвала оскарженню не підлягає", - заявив Валігура.

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ і ГПУ були затримані заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць. Їм було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію і конфіскацію майна).

Під час обшуків у них було знайдено понад $500 тис. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У житлі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, через що його назвали "діамантовим прокурором".

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн для першого і 3,2 млн грн - для другого. Підозрювані внесли заставу і вийшли із СІЗО.

16 липня генпрокурор звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві Корнійця і Шапакіна з позбавленням класних чинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-