Процес Савченко: адвокат розказав про «експертизу на коліні»

Процес Савченко: адвокат розказав про «експертизу на коліні»

Укрінформ
У Донецькому міськсуді на засіданні у справі народного депутата України Надії Савченко експерт-астроном Валеріан Семенцов, приведений обвинуваченням, почав проводити експрес-експертизу визначення часу по відео Єгора Руського.

Про це пише у своєму Твітері адвокат Ілля Новіков.

«Астроном Валеріан Семенцов покадрово переглядає відео. По ідеї прокурори викликали його, щоб показати, що експертизу провести неможливо. Поки що ніби виходить навпаки. Я перестав розуміти, до чого все йде. Експерт обвинувачення працює на нас. У результаті астроном налічив 6 кадрів, придатних для визначення часу. Суд оголосив перерву до 17. Все це трохи дивно», - пише Новіков.

Адвокат нагадав, що зараз не планувалося проводити експертизу, а йшлося про саму можливість її проведення. «Якщо його (астронома - ред.) обчислення співпадуть з нашими = ми маємо рацію. Якщо не співпадуть - це тим більше означає, що потрібно проводити експертизу комісією з кількох осіб. А якщо він не зможе сказати точно - це доведе тільки те, що за годину на коліні такі розрахунки не робляться. І нічого більшого», - зазначає адвокат.

У результаті він не розуміє: «Чого ж прокурори хотіли? Відмовити в моєму останньому клопотанні можна було і без усіх цих труднощів. Не один десяток разів відмовляли».

Сьогодні прокурори привели свого свідка-експерта астронома Валеріана Семенцова - старшого наукового співробітника в Державному астрономічному інституті ім.Штернберга МДУ. Раніше на засіданні 23 грудня співробітник того ж інституту астроном Ольга Возякова сказала, що дані астрономічних розрахунків доводять алібі Савченко.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її переправили на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-