Нацгвардія відкриє ще чотири центри комплектування контрактниками

Нацгвардія відкриє ще чотири центри комплектування контрактниками

Укрінформ
Національна гвардія України створює мережу центрів комплектування військовослужбовцями-контрактниками, і найближчим часом відбудеться їх відкриття ще в чотирьох містах.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив начальник відділу Управління кадрової роботи Нацгвардії України полковник Михайло Кардинал.

«З початку лютого ми відкрили перший центр комплектування (щодо набору громадян на військову службу за контрактом до Нацгвардії - ред.) в Києві, по вулиці Константинівська, 5. З понеділка, 15 лютого, такі ж центри комплектування будуть відкриті ще в чотирьох регіонах - це в Одесі, Харкові, Львові і Дніпропетровську», - сказав він.

За словами Кардинала, в таких центрах проводитиметься прийом громадян, роз'яснюватимуться перспективи військової служби за контрактом, проводитимуться професійно-психологічні обстеження. Після цього громадян-кандидатів направлятимуть на проходження військово-лікарської комісії та рекомендуватимуть на військову службу за контрактом.

Кардинал зазначив, що загалом на даний час у Нацгвардії служать близько 14 600 контрактників рядового, сержантського та старшинського складу, в тому числі, 2 тисячі жінок-контрактників. Водночас, для порівняння, він повідомив, що наразі у лавах Нацгвардії проходять службу 11 тисяч строковиків, які не беруть участь у виконанні бойових завдань в зоні проведення АТО.

Контрактники набираються на такі самі посади, що і строковики. Суттєва перевага служби за контрактом в тому, що грошове утримання рядового контрактника першого року служби в Нацгвардії становить від 7 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-