Психологів навчать лікувати

Психологів навчать лікувати "синдром АТО"

Відео
Укрінформ
Міністерство соціальної політики спільно з офісом Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA) підготували 30 психологів-тренерів, які здійснюватимуть навчання фахівців з психологічної реабілітації учасників АТО.

Про це під час брифінгу у міністерстві заявив перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні завершився перший курс навчання тренерів з підготовки психологів, які будуть працювати в напрямку соціального захисту та напрямку, який передбачає співпрацю з як вже демобілізованими військовослужбовцями, так і з тими, які будуть демобілізовуватися ", - сказав Шевченко.

Як зазначив на брифінгу керівник українського офісу Агенції НАТО Василь Литвинчук, цей тренінг був реалізований у рамках медичного проекту з підвищення кваліфікації медичних працівників, який Агенція здійснює разом із Мінсоцполітики.

У тренінгах, які проводили спеціалісти Католицького університету, приймали участь представники регіональних центрів зайнятості, управлінь соціального захисту, громадських організацій, які вже надають психологічну допомогу учасникам АТО.

Як повідомив Шевченко, для участі у навчанні були відібрані фахівці, які вже безпосередньо надають таку допомогу, мають профільну освіту та представляють різні галузі соціальної сфери та громадянських ініціатив.

Зокрема, тренери зможуть провести фахове навчання співробітників служб зайнятості, соціальних служб, які здіснюють відповідний супровід демобілізованих бійців, як працювати з людьми із посттравматичним стресовим розладом та його наслідками.

Шевченко зазначив, що наразі виявлення тих людей, які потребують психологічної допомоги, здійснюється на районному рівні, зокрема в поліклініках, в яких проходять медогляд демобілізовані бійці, і вирішується питання необхідності реабілітації, зокрема і психологічної.

Зараз, за його словами, в Україні вже 170 тисяч учасників бойових дій, в тому числі тих, хто ще не отримав такий статус, а також бійців добровольчих батальонів. На соціально-психологічний та медичний напрямки реабілітації учасників АТО в цьому році, за даними Шевченка, виділено 104 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-