Суд РФ розшукує активістку, яка виїхала до України

Суд РФ розшукує активістку, яка виїхала до України

Укрінформ
Тверський суд Москви заочно заарештував і оголосив у розшук російську активістку Ірину Калмикову, обвинувачену за статтею про неодноразові порушення правил проведення масових заходів. Калмикова 26 січня залишила РФ та виїхала до України.

Про це у Фейсбуці повідомила журналістка Анастасія Зотова.

«Ірину Калмикову оголосили в розшук. Розгляд справи перенесено на 14 березня, коли з'явиться розшукова справа. Калмикову заочно заарештовано. Захист оскаржуватиме це рішення», - пише Зотова.

Про те, що Ірина Калмикова залишила Росію, стало відомо 26 січня. Активістку звинувачують в участі у п'яти несанкціонованих акціях, зокрема, і в пікетах на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

Раніше в січні був оголошений в розшук 76-річний активіст Володимир Іонів, якого також звинувачують у неодноразових порушеннях правил проведення масових заходів. Іонов теж виїхав до України.  Крім Калмикової й Іонова, кримінальну справу за цією статтею порушено стосовно громадянського активіста Марка Гальперіна. Ще один активіст, Ільдар Дадін, був засуджений за цим звинуваченням до трьох років колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-