У Польщі затримали 58 українців за нелегальне виробництво цигарок

У Польщі затримали 58 українців за нелегальне виробництво цигарок

Укрінформ
Центральне слідче бюро (CBS) польської поліції в середу затримало неподалік Варшави 58 громадян України віком від 19 до 47 років у зв’язку з організацією нелегального виробництва цигарок.

Троє осіб – організатори нелегального бізнесу, тимчасово затримані, а решту українців після завершення слідчих дій у п’ятницю зранку, відпущену на волю, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у прес-службі CBS, а також в консульському відділі посольства України в Польщі. 

"Троє організаторів нелегального бізнесу перебувають в розпорядженні прокуратури, оскільки суд сьогодні повинен буде вирішити, чи будуть вони арештовані. Решта осіб після представлення їм звинувачень, були звільнені",- розповіла речник CBS Катажина Бальцер.

За її словами упродовж 72 годин суд повинен буде вирішити: троє затриманих осіб будуть звільнені чи заарештовані.

Вона підкреслила, що організаторам нелегального бізнесу за діяльність у злочинному угрупованні загрожує до 5 років позбавлення волі. Решті загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років або штраф, чи поєднання цих двох видів покарань.

Справу затриманих українців веде окружна прокуратура у Варшаві.

Керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса повідомила, що усі затримані легально перебували на території Польщі, мали візи. Четверо з них також є власниками карт поляка і вони не потребували послуг перекладачів при проведенні слідчих дій.

"Дев’ятеро із затриманих добровільно зголосилися залишити територію Польщі. У зв’язку з цим вони звернулися до Прикордонної служби Польщі і вона повинна прийняти рішення: випустити їх без жодних санкцій, винести попередження чи заборонити в’їзд максимум на півроку",- зауважила консул.

За її інформацією, що наймолодшому із затриманих є 19 років, найстаршому – 47 років. Серед затриманих була одна жінка.

Загалом, польська поліція на нелегальній фабриці вилучила понад 5 млн цигарок і 2 тони тютюну. Їх орієнтовна вартість становить близько 5,5 млн злотих (понад $1,2 млн).

В нелегальному закладі виробничу лінію обслуговувало у дві зміни 20 осіб, а решта працювала при пакуванні готової продукції.

Фото: strazgraniczna.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-