Стало відомо, скільки отримує глава «Укргазвидобування»

Стало відомо, скільки отримує глава «Укргазвидобування»

Укрінформ
Голова Правління ПАТ "УкрГазВидобування" Олег Прохоренко отримує 398 тисяч гривень на місяць.

Про це на Погоджувальній раді повідомив голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко.

"30 грудня минулого року очільнику УГВ Олегу Прохоренку встановлено оклад у розмірі 398 тисяч гривень. Крім цього згідно з колективним договором йому нараховується щомісячна премія 75%, надбавка за інтенсивність праці 50%, надбавка за роботу з секретними документами 15%. Разом виходить 955 тисяч грн у місяць", - заявив Москаленко.

Водночас, за словами самого Прохоренка, хоч інформація про оклад відповідає дійсності, однак, надбавок він не отримує, пише "Економічна правда".

"Оклад 398 тисяч встановлений рішенням НАК "Нафтогаз" згідно постанови кабінету міністрів. Вказується, що я отримую якісь надбавки – це не правда. Зараз обговорюється премія, і згідно постанови, кабміном встановлюється певна система, але зараз це питання до кінця не вирішене", - заявив Прохоренко.

За його словами, така зарплата є нормальною для корпоративного сектору і підняття зарплат до ринкового рівня – це єдиний спосіб подалати коррупцію.

"За 6 місяців роботи ми заробили 1,6 млрд. Це повністю нова команда керівників, які прийшли з приватного бізнесу і міжнародних компаній. Для нас високі оклади – це нормальна справа. Для того, щоб цей ефект можна було підтримувати, людям потрібно давати нормальні зарплати", - додав він, зазначивши, що заробітна плата також була підвищена в цілому по компанії.

Нагадаємо: за даними Держстату, середньомісячна заробітна плата працівників підприємств, установ, організацій за листопад 2015 року становила 4498 грн, що, відповідно до постійно зростаючого у країні курсу долара, становить близько $167.

Фото: oilnews.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-