Бірюков розповів про нові зарплати в АТО і на передовій

Бірюков розповів про нові зарплати в АТО і на передовій

Укрінформ
Радник Президента Юрій Бірюков повідомив, які зарплати тепер отримуватимуть військовослужбовці.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ідея радикального підвищення зарплати - ідея Полторака. Увесь рік він просував цю ідею на усіх поверхах, десь зустрічаючи розуміння, десь зустрічаючи глухий опір. Особливо на Грушевського, ага", - написав він.

За його даними, зарплата звичайного солдата збільшується з 2341 грн до 7000 грн; командира відділення - з 2837 грн до 8000 грн; командира взводу - з 3801 грн до 9500 грн; командира роти - з 5096 грн до 11000 грн; командира батальйону - з 5664 грн до 13000 грн; командира бригади - з 6501 грн до 16000 грн

Бірюков підкреслив, що це виплати без урахування премії за участь в АТО всім військовослужбовцем ЗСУ, незалежно від роду/виду, від місцезнаходження та ін.

"Окрім цього виплачуватиметься додаткова премія: десантникам, спецназу, танкістам і взагалі екіпажам бронемашин (БМП, БТР, МТ-ЛБ), розрахункам артилерії, екіпажам суден, льотчикам", - додав радник Глави держави.

Водночас він заявив, що друга зарплата за участь в АТО тепер виплачуватися не буде. За його словами, замість неї виплачуватиметься фіксована і однакова сума, не залежна від посади - 1200 грн по зоні АТО або 4200 грн по першій лінії оборони.

"У підсумку ми маємо, що солдат-контрактник-піхотинець першого року служби (тобто без надбавок за вислугу та іншого) на першій лінії оборони отримуватиме 11 200 гривень замість 5 341. Різницю відчуваєте?" - пояснив Бірюков.

Він запевнив, що також будуть виплати за успішне виконання бойових завдань, за безпосередню участь у бойових зіткненнях, премія при демобілізації, звільнення від частини податків, знижки на комунальні послуги та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-