У

У "Київенерго" розповіли, кому повернуть гроші за тепло

Укрінформ
Компанія "Київенерго" розповіла, за яких умов клієнти мають право на проведення перерахунку оплати послуги централізованого опалення. 

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Якщо фактична температура в житлових приміщеннях клієнтів "Київенерго" не відповідає нормативній (18°), треба звернутися до одного з центрів обслуговування клієнтів "Київенерго" та написати заяву про проведення обстеження. У попередньо узгоджений час забезпечити доступ до квартири спеціаліста "Київенерго", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на перерахунок можуть претендувати ті клієнти, у яких немає будинкового лічильника тепла, а температура повітря у квартирі нижча за 18°.

Так, за допомогою спеціального обладнання фахівцем буде зроблено замір температури приміщення та проведено обстеження задля виявлення причин зниження якості теплоносія. "Після цього представник компанії сформує акт-претензію про неналежне надання послуг. Відповідно до цього документу клієнту буде зроблено перерахунок оплати послуги опалення", - уточнили в компанії.

Там також нагадали, що згідно із постановою Кабміну від 17 лютого 2010 року №151, сума до сплати за централізоване опалення буде знижена на 5% за кожний градус відхилення від 18° до 12° у житлових приміщеннях (у наріжних кімнатах - від 20° до 14° тепла).

За температури в житлових приміщеннях нижчої за 12°, плата за централізоване опалення не нараховується (у наріжних кімнатах - нижчої за +14°).

Перерахунок для кожної конкретної квартири проводиться на підставі індивідуальних результатів обстеження. Під час складання акта-претензії, в тому числі, враховуються результати загального аналізу енергоефективності кімнат. Наприклад, якщо у клієнта в квартирі розбиті шибки, перерахунок за послугу опалення не надаватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-