Київенерго пояснило

Київенерго пояснило "драконівські" платіжки за тепло

Укрінформ
Компанія "Київенерго" пояснило можливі причини нарахувань "за нормою" за опалення тим клієнтам, які раніше розраховувалися за показниками будинкових теплолічильників, але отримали рахунок за листопад 2015 року, сформований за тарифом 16,14 за квадратний метр. 

Такою причиною може бути "тимчасове зняття лічильника", повідомляє прес-служба "Київенерго".

«Для того щоб платіжка формувалась за фактичними показаннями теплолічильника, прилад має перебувати на комерційному обліку в «Київенерго». Він може бути тимчасово знятий», - йдеться у повідомленні.

Серед можливих причин «тимчасового зняття лічильника» в "Київенерго" назвали: закінчення міжповірочного інтервалу приладу; несправність теплолічильника; викрадення теплолічильника.

У компанії пояснюють, що, згідно з Правилами надання послуг із централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води та водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, повірка або ремонт приладу обліку має бути здійснені організацією, яка утримує на балансі теплолічильник.

При цьому за час повірки, але не більше одного місяця, клієнт оплачує послугу відповідно до середньомісячних показань приладу обліку за попередній опалювальний період. Нарахування проводяться за тарифом 657,24 грн/Гкал для квартир, обладнаних квартирними приладами обліку теплової енергії, та будинків з будинковими приладами обліку теплової енергії.

«Якщо прилад обліку не повірено в місячний термін або в разі його несправності, плата за послугу вноситься згідно з нормативами споживання. Тобто нарахування проводяться за тарифом 16,14 грн за кв. м, затвердженим Постановою від 31 березня 2015 р. № 1171 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», - пояснили в «Київенерго».

Повідомляється, що у 2015 році більш як 60 вузлів обліку тепла було частково або навіть повністю розікрадено.

«Щоб запобігти злочинам, які позбавляють киян можливості сплачувати фактичний, а не нормативний обсяг спожитої теплоенергії, треба захистити підвали від проникнення сторонніх осіб (наприклад, встановити грати на вікна та надійні замки на вхідні двері підвалів)», - порадили в "Київенерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-