Квіташвілі каже, що із грипом не так погано, як пишуть

Квіташвілі каже, що із грипом не так погано, як пишуть

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запевняє, що ситуація із грипом в Україні не така страшна, як про неї пишуть деякі ЗМІ.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація не така страшна, як про це говорять у ЗМІ. Ми не досягли епідеміологічного порогу. Це звичайний сезон грипу. Останні тижні минулого року і перші тижні січня - це кожного року пік грипового сезону", - сказав Квіташвілі.

За його словами, кількість звернень до лікарень хворих на грип приблизно така сама, як і в аналогічний період минулого року.

Натомість, як підкреслив міністр, є групи ризику. Йдеться про дітей до 2 років, людей, старших за 65 років, а також осіб із хронічними хворобами та вагітних жінок.

Він нагадав, що в разі появи перших симптомів грипу слід йти до лікаря, не займатися самолікуванням, оскільки деякі сильні препарати, які має призначити лікар, діють лише в перші дві доби хвороби.

Також Квіташвілі запевнив, що ліків проти грипу в медичних закладах достатньо.

Водночас Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  під час засідання доручив Олександру Квіташвілі протягом 48 годин розгорнути широку інформаційну кампанію щодо запобігання поширенню грипу в Україні. 

"Треба примусити всіх керівників облздороввідділів і міськздороввідділів вийти на прес-конференції... До людей потрібно донести інформацію про те, що вдома не можна займатися самолікуванням, що як тільки підвищилася температура, треба викликати лікаря, а також про те, що на складах є ліки і що "Таміфлю" діє лише протягом 48 годин після того, як почалося захворювання" , - наголосив Яценюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-