Гірники перекрили трасу на Польщу

Гірники перекрили трасу на Польщу

Укрінформ
Близько 300 гірників перекрили трасу Львів-Рава-Руська, добиваючись погашення боргів з заробітної плати. Державтоінспекція попереджає водіїв про блокування ділянки автотраси в селі Смереків Львівської області.

Про це повідомляє Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції.

 «Наразі, на  23 км (с. Смереків) та 34 км (с. Воля-Висоцька) автодороги М-09 «Львів-Рава-Руська» заблоковано рух транспорту. На цих ділянках  дороги люди безперервно рухаються по пішохідних переходах та не пропускають транспортні засоби», - йдеться у повідомленні.

На місці події працюють працівники дорожньо-патрульної служби.

Правоохоронці звертаються до водіїв із проханням тимчасово утриматися від поїздок у цьому напрямку.

 У свою чергу, голова профспілкової організації шахти "Міжрічанська" Андрій Паска повідомив, що в ході безстрокової акції шахтарі пропускають транспорт швидкої допомоги і пожежні машини. За його словами, гірники добиваються погашення заборгованості із заробітної плати за листопад-грудень 2015 року і підвищення окладів у 2016 році.

За інформацією голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, борг по зарплаті тільки перед співробітниками підприємства «Львіввугілля» за листопад 2015 року становить 58,2 млн грн. В ефірі телеканалу «112» він заявив, що мета акції гірників - звернути увагу міністра енергетики і вугільної промисловості України Володимира Демчишина, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і Президента України Петра Порошенка на те, що «вугільна галузь корумпована».

За словами Волинця, загальна заборгованість по зарплаті на держпідприємствах вугільної промисловості становить 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-