"Торнадівцям" після сутичок у суді перенесли засідання на Водохреще

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва переніс на 19 січня закрите засідання по суті у справі бійців роти МВС "Торнадо". Заплановане на сьогодні засідання так і не почалося у зв'язку з конфліктом між колишніми "торнадівцями" і правоохоронцями у будинку суду.

Про перенесення засідання суду заявив журналістам адвокат "торнадівців" Володимир Якимов, повідомляє "112 канал Україна".

"Суд відклав розгляд справи на 19 число на 11:30, також буде засідання 20-го. Не було навіть почато судове засідання, тому відклали розгляд на 19 число, коли буде початок слухання справи по суті. Річ у тому, що ми суддів не бачили. Тобто суддів в залі судового засідання не було. На сьогоднішній день у зв'язку з цими подіями колегія суддів вирішила відкласти розгляд цієї справи", - заявив адвокат.

Якимов також повідомив, що його підзахисні оголосили голодування з вимогою відкрити судовий процес в їх справі. "Вони наполягають на тому, що вони не проти судових засідань, але вони готові розглядати це у відкритому режимі. Якщо прокуратура вважає, що достатньо доказів, то чому вони так борються  за закритий судовий розгляд?" - заявив адвокат.

На думку адвоката, рішення суду про закриття процесу абсолютно не мотивоване і клопотатиме про відкриття засідань.

Раніше стався  конфлікт між колишніми бійцями "Торнадо" і правоохоронцями в будинку Оболонського райсуду. Товариші затриманих зайшли у приміщення суду, проте на вході в зал, де проходить засідання, їх зупинили бійці спецпідрозділу "Грифон", повідомивши, що суд проходить у закритому режимі. Почалася штовханина, "торнадівці" по одному почали витягувати правоохоронців з оточення.

У Нацполіції сподіваються, що наступне засідання суду у справі "Торнадо" відбудеться без ексцесів. "Я сподіваюся, що жодних перешкод у нас зараз не буде. Зараз відбудеться конвоювання людей у СІЗО. Наступного вівторка ми зможемо все організувати так, щоб не було ні затримань, ні якихось пошкоджень майна і чогось іншого. Мої працівники не зацікавлені у сутичках", - заявив в будинку суду глава Оболонського управління поліції Михайло Ніконов.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014 року по червень 2015 року охороняла громадський порядок у Привіллі і Станиці Луганській.

У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісім членів роти, включаючи командира роти Руслана Оніщенка, які знаходилися поза місцем її дислокації. Дізнавшись про це, бійці, які були на базі "Торнадо" у Привіллі Луганської області, збунтувалися, не дали військовим прокурорам провести слідчі дії та зайняли кругову оборону. Після кількох днів переговорів їх все-таки далося переконати підкорятися наказам. Роту "Торнадо" вивели за межі зони АТО, розформували, а бійців, які захотіли залишитися служити, перевели в полк "Миротворець", який зараз дислокується у Боярці Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-