Суд продовжив домашній арешт директору Української бібліотеки у Москві

Суд продовжив домашній арешт директору Української бібліотеки у Москві

Укрінформ
Пресненський суд Москви продовжив до 28 січня домашній арешт директору державного бюджетного закладу культури "Бібліотека української літератури" в Москві Наталії Шаріній.

Про це передає кореспондент ТАСС.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання слідства і подовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком до 28 січня", - оголосив рішення суддя.

Зокрема, слідство наполягало, що на волі Шаріна може створити штучні докази своєї невинуватості, наприклад, чинити тиск на свідків, які є її підлеглими.

Зі свого боку захист Шаріної категорично заперечував проти подовження запобіжного заходу. Адвокати надали суду медичні документи про те, що їх підзахисній необхідне лікування.

Сьогоднішнім рішенням термін слідства у справі також продовжено до 28 січня.
Читайте також: У Москві сказали, що в Української бібліотеки будуть нові функції

Як повідомлялося, сьогодні на засіданні президентської ради Росії з питань мистецтва і культури президент РФ Володимир Путін сказав, що він не знає про арешт директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної.

Нагадаємо, з 30 жовтня директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталія Шаріна перебуває під домашнім арештом за обвинуваченням у "поширенні екстремістської літератури". У грудні пройшли обшуки і вилучення у інших співробітників бібліотеки, а також в офісі бібліотеки.

Шаріна обвинувачується за статтею 282 КК РФ про розпалювання національної ненависті і ворожнечі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-