Українські журналісти не мають доступу до інформації з Криму - дослідження

Українські журналісти не мають доступу до інформації з Криму - дослідження

Укрінформ
Лише 19 відсотків матеріалів, у яких журналісти з материкової України висвітлюють питання Криму, можуть розглядатися як такі, де є баланс думок, але ця обставина пов'язана із обмеженою доступністю півострова для українських журналістів.

Такі висновки тематичного дослідження, результати якого у вівторок оприлюднили експерти  Товариства Східно-Європейського Демократичного Центру та "Інтерньюз-Україна" під час прес-конференції в Укрінформі.

"Частина матеріалів щодо Криму, де було можливо дотриматись балансу думок, не перевищує 19%. Такий показник є доволі низьким. Проте, відсутність такого балансу пояснюється тим, що значна кількість цих ЗМІ знаходяться на материковій Україні. Відповідно, отримати коментар з території Криму не завжди можливо", - йдеться у дослідженні.

При цьому експерти зазначили, що достовірність інформації при висвітленні пов'язаних із Кримом питань сягає 89% і підтверджується іншими джерелами, лише 11% матеріалів неможливо перевірити.  Близько 80% джерел інформації, якою користуються журналісти, є повністю відкритими, ще 14%  називаються журналістами лише частково і лише у 6% випадків журналісти посилаються на неназване або закрите джерело інформації. В більшості випадків журналісти не називають своє джерело саме з міркувань безпеки людини-інформатора, яка в умовах Криму може піддаватися утискам з боку окупаційної влади.

Дослідження проводилося 1 серпня - 30 вересня 2015 року, було проаналізовано близько тисячі матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-