Депутати сьогодні - актори: у Раді читають

Депутати сьогодні - актори: у Раді читають "жіночу" п'єсу

Укрінформ
У сесійній залі Верховній Раді розпочалося читання народними депутатами, а також запрошеними акторами та громадськими діячами п'єси «Сім» - про долю 7 жінок з усього світу.

Цей захід проводиться з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію всіх форм насилля щодо жінок. Ролі читають, зокрема, нардепи Борислав Береза, Остап Семерак, Мустафа Найєм, Ірина Луценко та інші, передає кореспондент Укрінформу.

Як розповіві на брифінгу у ВР Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, п'єса «Сім» була презентована в березні цього року. Тоді її читали Святослав Вакарчук, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Ада Роговцева, Оксана Сироїд.

П'єса основана на реальних історіях 7 жінок: з Гватемали, Північної Ірландії, Росії, Афганістану, Пакистану, Нігерії та Камбоджі. За словами дипломата, це інтерв'ю жінок про їхнє життя, роботу й труднощі, з якими довелося зіткнутися. Нещодавно п'єса була поставлена в Житомирі, а незабаром це відбудеться й у Львові.

Посол підкреслив, що питання домашнього насильства над жінками залишається глобальною проблемою, оскільки, за даними ООН, 35 відсотків жінок у світі стверджують, що зазнали сексуального чи іншого насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-