Харківський суд продовжив арешт терористки

Харківський суд продовжив арешт терористки "Терези" ще на два місяці

Укрінформ
У Київському районному суді Харкова виголошено звинувачувальний акт у справі співробітниці так званого "міністерства держбезпеки ДНР" Лариси Чубарової, відомої як "Тереза".

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Виголошено звинувачувальний акт. Оголошено перерву для з'ясування питання, чи вручався Чубаровій звинувачувальний акт, перекладений російською мовою", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступні засідання суду відбудуться 15 і 22 грудня.

"Суд також визнав законним утримання підозрюваної Чубарової під вартою і продовжив запобіжний захід ще на два місяці", - додала Дубовик, повідомивши при цьому, що суд не прийняв клопотання про відведення прокурорів і суддівської колегії.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 квітня співробітники СБУ затримали 45-річну громадянку РФ Ларису Чубарову, яка проживала у Харкові, з позивним "Тереза". При обшуку у неї знайшли саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку. "Терезі" інкримінують участь у непередбачених законом озброєних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю, посягання на територіальну цілісність і недоторканість держави.

21 травня у Київському райсуді Харкова боєць батальйону "Азов" пізнав "Терезу", яка катувала полонених українських військових, свідком чого він став, потрапивши у полон в Мар‘їнці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-