У Варшаві відзначили другу річницю Майдану

У Варшаві відзначили другу річницю Майдану

Фото
Укрінформ
У Варшаві біля посольства України у Польщі близько ста осіб взяли участь у відзначенні другої річниці Революції Гідності.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Майдан треба пам'ятати. Це – символ, який допомагає нам думати і виборювати наше майбутнє”, - підкреслив у своєму виступі посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Він зауважив, що треба пам’ятати і про інші важливі дати: 1 грудня, коли мільйон людей зібрався на Майдані, ніч з 10 на 11 грудня, коли відбили першу серйозну атаку сил колишнього режиму, про героїв, які віддали своє життя під час Майдану, і тих, хто пішов воювати проти російської агресії.

 

Лідер варшавського Євромайдану Наталка Панченко подякувала полякам та людям інших національностей, які підтримували і зараз підтримують боротьбу України за краще майбутнє в сім’ї європейських народів. “Коли ми знаємо, що за нами є плечі друзів з усього світу, то ми маємо багато сил, щоб боротися”, - наголосила Панченко.

Представник фундації “Наш Вибір” Ольга Попович констатувала, що завдяки Майдану українці отримали шанс на зміни, щоб Україна стала демократичною в повному розумінні цього слова. “Ми побудуємо країну тільки тоді, коли зрозуміємо, що нашим ворогом є стара система, яка ще функціонує в Україні”, - зауважила вона.

На заході були присутні дипломати інших країн, зокрема Канади.

Під час відзначення чергової річниці Революції Гідності у Варшаві звучали вірші про Майдан, священик УГКЦ отець Петро Кушка прочитав молитву за упокій загиблих, присутні виконали гімн України і запалили лампадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-