Україна недостатньо бореться з корупцією - посол Швеції

Україна недостатньо бореться з корупцією - посол Швеції

Укрінформ
Україна має більш активно працювати задля боротьби з корупцією та посилення верховенства права.

Про це заявив посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат під час презентації опитування "Як громадяни ЄС сприймають конфлікт між Росією та Україною" у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шведи і шведський уряд дуже сильно орієнтовані на європейські цінності, зокрема, права людини. Європейські цінності основа нашої зовнішньої політики. Однією з цих цінностей є верховенство права", - наголосив він.

Посол зауважив, що дані опитування відображають розчарування шведів реформами в Україні.

"Дослідження відображає певне розчарування, що потрібно більше працювати у сфері боротьби з корупцією... Дані показують, що шведи вважають, що потрібно більше зробити для реалізації реформ в цілому і, зокрема, у питанні посилення верховенства права і викорінення корупції", - зазначив дипломат.

За його словами, Україні наразі потрібно сконцетруватися на реформах, які дозволять реалізувати український потенціал, а не на членстві в ЄС.

Згідно з дослідженням, проведеним Інститутом світової політики, третина шведів (31%) вважає, що Україна має ще довести свою відданість європейським цінностям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-