Росіянку засудили на 4 роки за репости та лайки про Україну

Росіянку засудили на 4 роки за репости та лайки про Україну

Відео
Укрінформ
У Єкатеринбурзі жінку обвинувачують у "пособництві терористам" за лайки та репости матеріалів про Україну у соцмережах.

Про це повідомляє Настоящее время.

Катерина Вологженінова, що працює продавцем у магазині та є 46-річною матір'ю-одиначкою, розміщувала на своїй сторінці в соціальній мережі матеріали, пов'язані з подіями в Україні. ФСБ визначило цю діяльність екстремістською.

Співробітники російських спецслужб увірвалися до Вологженінової з обшуком під приводом ремонту кабелю і вилучили комп'ютер, планшет і телефон, а напередодні суду заблокували всі її банківські рахунки та картки.

Крім того, ще до вироку суду її прізвище внесли до списку "пособників терористів" на головній сторінці сайту Федеральної служби фінансо-бюджетного нагляду Росії.

У сюжеті також сказано, що обвинувачення Вологженінової прокоментували лише у прокуратурі. Там заявили, що автори деяких матеріалів, які жінка лайкала та репостила "визнані екстремістськими" і за інтернет-солідарність з такою думкою їй загрожує позбавлення волі на чотири роки.

"Саме їхнє копіювання, розміщення посилань на ці матеріали – вже є злочином, відповідно за скоєння цього злочину жінка і притягнута до кримінальної відповідальності", – заявила старший помічник прокурора Свердловської області Марина Канатова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-