Порошенко: Соцзабезпечення учасників АТО - у пріоритеті

Порошенко: Соцзабезпечення учасників АТО - у пріоритеті

Укрінформ
Влада разом із громадськістю працюють над гідним соціальним забезпеченням учасників АТО. 

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час Всеукраїнського форуму учасників АТО, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Вперше в нашій історії більше 5% ВВП держава віддає на сектор оборони та безпеки, на ЗСУ та інші силові підрозділи. Але ми розуміємо, що і виконання соціальних зобов'язань держави перед учасниками АТО є також першим пріоритетом", - зазначив Президент, уточнивши, зокрема, що для них виділено майже 30 тис. земельних ділянок (близько половини від потреби), реалізується проект забезпечення житлом.

Порошенко звернувся до Верховної Ради з вимогою невідкладно розглянути і прийняти закон про посилення відповідальності роботодавців за порушення прав демобілізованих. Він сказав, що нещодавно підписав указ, який передбачає створення в Києві та областях Центрів допомоги учасникам АТО у таких питаннях, як лікування, реабілітація та соціальна адаптація.

Глава держави також наголосив на важливості налагодження ефективної співпраці учасників АТО з представниками місцевої влади в питанні забезпечення захисту соціальних прав. 

"Після повернення з передової додому воїн повинен відчути, що він потрібен своїй країні", - підкреслив Порошенко, додавши, що у бюджеті на наступний рік передбачено зростання грошового забезпечення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-