Філарет розповів, як в Україні об'єднають церкви

Філарет розповів, як в Україні об'єднають церкви

Укрінформ
Предстоятель УПЦ КП Святійший Патріарх Філарет не має сумніву в тому, що православна церква в Україні стане єдиною і основою її буде Київський патріархат.

Таке переконання глава УПЦ КП висловив у п'ятницю на урочистому засіданні з нагоди 400-ліття Київської православної богословської академії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає ніякого сумніву в тому, що прийде час, коли в Україні православ'я буде єдиним - не розділеним, а єдиним - і основою цієї єдиної помісної церкви буде Київський патріархат. Не Московський, а Київський. І хоч вони зараз не хочуть з нами єднатися, але Бог створить умови - вони прийдуть. Не об'єднуватися будемо, а приєднуватися будуть до Київського патріархату, тому що народ бачить, яка церква служить йому, а яка - не служить", - підкреслив Філарет.

Він також наголосив на значенні Київської православної богословської академії, яка забезпечила переклад богослужбових книг українською.

"Непересічне значення має наша Академія - що ми забезпечили відправлення богослужінь українською мовою. Тому що переклали всі богослужбові книги українською. І тепер українська мова в богослужінні в Україні ніколи не щезне. Вже ніколи не буде вороття до незрозумілої на даний період церковнослов'янської мови. Вороття уже не буде", - наголосив Філарет. 

Патріарх додав, що завдяки Академії, єпископату і духовенству "ми маємо сьогодні потужну Українську православну церкву, яку підтримує більше 40% населення України, тоді як Московський патріархат підтримує тільки 20%, а Автокефальну церкву - 1,2%".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-