У Каневі відбулися заходи з нагоди перепоховання Тараса Шевченка

У Каневі відбулися заходи з нагоди перепоховання Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
У Каневі Черкаської області сьогодні, 22 травня, відбулися традиційні заходи з нагоди перепоховання Тараса Шевченка в Україні.

Про це в Фейсбуці повідомляє Канівська міська рада, передає Укрінформ.

"163 роки тому домовину з тілом поета перевезли в Україну і поховали на Чернечій горі – мальовничій околиці Канева, історія якої сягає глибини століть. Тож з цієї нагоди у Каневі традиційно пройшли пам’ятні заходи", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, у Канівській міській раді зранку учасники традиційної пішої ходи рушили від площі Соборної до підніжжя Тарасової гори.

Офіційні заходи продовжилися на Чернечій горі. Священнослужителі різних релігійних конфесій провели молебень за упокій душі Кобзаря. Представники влади, громадськість, військові, депутати вшанували пам’ять Тараса Шевченка, поклавши квіти на його могилу.

Потому присутні мали можливість насолодитись виступами Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки, учасників І міжнародного музичного фестивалю «Заповіт», побувати на літературно-мистецькому колі «Шевченковий блокпост».

Тарас Григоорович Шевченко (25 лютого (9 березня) 1814, с. Моринці, Київська губернія (нині Звенигородський район, Черкаська область, Україна) — 26 лютого (10 березня) 1861, Санкт-Петербург, Російська імперія) — український поет, прозаїк, мислитель, живописець, гравер, етнограф, громадський діяч. Національний герой і символ України.

Читайте також: У Торонто відкрили виставку, присвячену Тарасу Шевченку

Літературна спадщина Шевченка, центральне місце в якій займає поезія, зокрема збірка «Кобзар», уважається основою сучасної української літератури і значною мірою української літературної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-