На Закарпатті пошкоджені 29 дамб, для відновлення потрібно понад ₴200 мільйонів

На Закарпатті пошкоджені 29 дамб, для відновлення потрібно понад ₴200 мільйонів

Фото
Укрінформ
На Закарпатті зафіксували пошкодження та руйнування 29 гідротехнічних споруд на гірських річках, на їхнє відновлення потрібно 203 мільйони гривень.

Про це повідомила у Фейсбуці Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

"Пошкоджені та зруйновані дамби, лінії берегоукріплення – Закарпаття гостро потребує коштів для протипаводкового захисту. З таким запитом область звернулася до Держводагентства, щоб клопотати про спрямування фінансування з резервного фонд", - поінформував перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, фахівці провели обстеження по всій області та підрахували збитки від паводків, які відбулися наприкінці зимового періоду.

Зафіксували пошкодження та руйнування двадцяти дев’яти гідротехнічних споруд у Хустському, Берегівському, Тячівському, Рахівському районах.

Читайте також: На Рівненщині у держвласність повернуть захисні дамби вартістю понад ₴2,3 мільярда

Як заявив Білецький, щоб здійснити капітальний ремонт зруйнованих ділянок дамб, відновити берегоукріплення, адже є ризик підтоплень населених пунктів та дворогосподарств поряд із річками, потрібно понад 203 млн грн.

Він додав, що для Закарпаття проведення протипаводкових заходів дуже важливе, особливо зараз, поки тепла пора, а в річках знижується рівень води.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті зимовий паводок пошкодив понад 2 кілометри дамб на гірських річках.

Фото: Закарпатська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-