У Києві, Львові та Харкові пройшли акції на підтримку полонених захисників Маріуполя

У Києві, Львові та Харкові пройшли акції на підтримку полонених захисників Маріуполя

Фото
Укрінформ
У Києві, Львові та Харкові відбулися акції на підтримку полонених та зниклих безвісти захисників Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив у Телеграмі.

«Тисячі українців вийшли на вулиці своїх міст, щоб нагадати про оборонців Маріупольського гарнізону, всіх українських військовополонених та цивільних осіб, які перебувають в російській неволі», - йдеться в повідомленні.

Друзі та родичі військовополонених та зниклих безвісти захисників, волонтери, активісти, небайдужі містяни з прапорами та плакатами зі словами підтримки вишикувалися у символічні живі ланцюги.

Так, у Львові біля пам’ятника Шевченку зібралося багато родин полонених та зниклих безвісти українських захисників. До рідних оборонців Маріуполя долучилися дружини та матері зниклих безвісти та полонених бійців з інших бригад та з’єднань Збройних сил України.

Участь в акції взяв також міський голова Львова Андрій Садовий.

У Харкові близько сотні людей зібралися біля станції метро «Університет» із плакатами про своїх рідних захисників, що опинилися в російському полоні.

За словами учасників акції, кожен день перебування в полоні – це пекло для наших військових і цивільних заручників та біль очікування для їхніх родин та друзів. А тому подібні акції дуже важливі і потрібні - як для привернення уваги міжнародної спільноти, так і для моральної підтримки та згуртованості родичів полонених та всіх українців.

Читайте також: В Італії провели акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя

Представники Коордштабу також взяли участь в акціях на підтримку полонених та зниклих безвісти захисників Маріуполя, що відбулися у Києві, Львові та Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює фейки про нібито небажання України визволяти з полону деяких військових, а також про «поділ полонених на категорії».

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-