У Зоні відчуження виявили порушень природоохоронного законодавства на понад ₴72 мільйони

У Зоні відчуження виявили порушень природоохоронного законодавства на понад ₴72 мільйони

Укрінформ
За підсумками рейдів на території Зони відчуження виявлено порушень із збитками на суму понад 72 млн грн.

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

«За два місяці роботи Міжвідомчої робочої групи з питань захисту природно-заповідного фонду зони відчуження при Державному агентстві з управління зоною відчуження здійснено вже понад 30 рейдових перевірок порушення природоохоронного законодавства у Чорнобильській зоні», - йдеться в повідомленні. 

За підсумками перевірок виявлено порушень з орієнтованими збитками на суму понад 72 млн грн. Відповідні матеріали передані до правоохоронних органів.

На територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника посилено контроль щодо в'їзду та виїзду. Крім того, правоохоронні органи оголосили підозри злочинному угрупуванню, яке організувало незаконну виробку дубів.

Читайте також: Суд відправив під арешт п’ятьох підозрюваних у вирубці дерев у Чорнобильському заповіднику

Наразі триває робота з оснащення технічними засобами периметра заповідника, ремонту КПП та відновлення паркану Зони відчуження, а також продовжуються консультації щодо проведення перевірок за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Як повідомлялося, фахівці Державної екоілогічної інспекції та ДП “Ліси України” під час позапланової перевірки Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника зафіксували зрізані дерева та розорювання земель для сільськогосподарських робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-