На Сумщині ракета РФ пошкодила щойно відновлену лікарню - мер Тростянця

На Сумщині ракета РФ пошкодила щойно відновлену лікарню - мер Тростянця

Укрінформ
Тростянець на Сумщині, який сильно постраждав у 2022 р. внаслідок російської агресії, відновлюється, незважаючи на обстріли, що тривають і зараз. Так, нещодавно російська ракета пошкодила будівлю майже відремонтованої лікарні, але вже за три дні заклад відновив роботу.

Про це розповів на 5-му міжнародному саміті мерів в молдовському Дачені міський голова Тростянця Юрій Бова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Нещодавно впала ракета неподалік лікарні, яку ми майже відновили, замінили 480 розбитих вікон... І знаєте, що ми зробили? Жоден лікар не виїхав. Усі вийшли зранку, прибрали скло, позамітали, прибрали, почали закривати діри брезентом, OSB-плитами – і через три дні відбулася операція в цій лікарні", - зазначив мер.

За словами Бови, міжнародні партнери не вірили у можливість відновлення нормального життя в Тростянці, гадали, що його жителі виїдуть. Але стійкість українців переконала їх брати участь у відбудові міста, і співробітництво лише активізується.

Читайте також: Росіяни за день вдарили по Сумщині ракетами С300, обстрілювали з артилерії та мінометів

Мер Тростянця нагадав, що місто і ще чотири населені пункти довкола увійшли до пілотної програми відбудови.

"Тут ключове: якщо ми вкладаємо кошти - донорські або державні, – щоб кожен об'єкт став енергоефективним, інклюзивним і безпечним", - наголосив міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, Тростянець – 20-тисячне місто на Сумщині, за 30 кілометрів від російського кордону. В перший день повномасштабного вторгнення ворог зайшов у місто та понад місяць тримав його в заручниках під обстрілами артилерії, ракет та авіації.

Під час бойових дій у березні 2022 року приміщення Тростянецької міської лікарні загарбники цинічно розстріляли з військової техніки.

Читайте також: На Сумщині відкрили нову модульну клініку замість зруйнованої росіянами амбулаторії

За кошти, які надійшли з Національної служби здоров'я України, міського бюджету, благодійних організацій, лікарня відновила свою діяльність, була забезпечена всім необхідним медичним, технологічним, холодильним та іншим обладнанням, меблями, медикаментами, постільною білизною, засобами гігієни тощо.

Фото: International Mayors Summit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-