На Хмельниччині презентували систему самооцінювання роботи шкіл

На Хмельниччині презентували систему самооцінювання роботи шкіл

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині представники Державної служби якості освіти України презентували інформаційно-аналітичну систему EvaluEd для зовнішнього оцінювання освітніх та управлінських процесів у школах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Держслужби якості освіти Руслан Гурак розповів присутнім керівникам навчальних закладів, що ця система пройшла пілотне випробування в 36% зареєстрованих у ній шкіл та отримала схвальні відгуки.

«Школи тепер зможуть автоматизовано проводити комплексне самооцінювання, яке відбувається за тими ж критеріями, що й інституційні аудити. За допомогою даних, які вносяться в унікальну базу EvaluEd, директори закладів можуть визначати сильні та слабкі сторони, отримати рекомендації з удосконалення освітніх та управлінських процесів. Наприклад, ситуацію з булінгом, якість навчання й харчування, облаштування укриттів, доброчесність тощо», - сказав Гурак.

На Хмельниччині презентували систему самооцінювання роботи шкіл / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

За його словами, система побудована таким чином, що в ній можуть брати участь і педагоги, й учні та батьки. Оцінюватимуть за чотирма рівнями: освітнє середовище, управлінська діяльність, результати навчання учнів та підтримка й розвиток педагогічного персоналу.

Читайте також: Міносвіти розробило Дорожню карту для підвищення якості навчання українською мовою

Гурак додав, що для повноцінної роботи з EvaluEd зареєстровано вже близько 600 шкіл із Хмельницької області.

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-