На Миколаївщині під час нересту розпочали патрулювання річок регіону

На Миколаївщині під час нересту розпочали патрулювання річок регіону

Укрінформ
На Миколаївщині поліція на воді розпочала патрулювання річок регіону: тривають профілактичні заходи «Нерест».

Про це йдеться у повідомленні Головного управління Нацполіції Миколаївщини, передає Укрінформ.

«Розпочався важливий нерестовий період, а тому з початку квітня і включно до 16 червня в Україні діє заборона на будь-який вилов риби. Відтак з 1 квітня поліцейські проводять загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест», - йдеться у повідомленні.

Під час спільного патрулювання річкою Південний Буг у Новоодеській громаді правоохоронці на моторному катері помітили у воді саморобний буй. Інспектор сектору поліції на воді Віталій Заноздра витягнув кілька сіток, які, ймовірно, поставили браконьєри. Всю живу рибу поліцейські врятували та одразу випустили назад до водойми, чим запобігли значних збитків рибному господарству України.

- Наразі правоохоронці встановлюють особи правопорушників для притягнення до відповідальності. Адже відповідно до законодавства за незаконний вилов риби в нерестовий період передбачено покарання не тільки в вигляді штрафних санкцій, а й обмеження волі до трьох років, - зауважив т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла.

«В цей час законодавство дозволяє лише любительський лов. Тільки в межах населеного пункту, з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів», - додається у повідомленні.

Читайте також: FAO надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

Як повідомляв Укрінформ, торік вилов риби в Україні збільшився на 13% порівняно з 2022 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-