Сапери показали, як розміновують Херсонщину за допомогою спецмашини

Сапери показали, як розміновують Херсонщину за допомогою спецмашини

Фото
Укрінформ
Сапери з Хмельниччини під час роботи на деокупованій території Херсонщини активно використовують машину механізованого розмінування. 

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Віталій Гричанюк.

“Механізовані комплекси працюють на відкритій території для розчищення від смертоносного залізяччя підходів до критичної та енергетичної інфраструктури Херсонщини. Слідом за машиною ідуть піротехніки з міношукачами. А керує машиною оператор на безпечній відстані. Завдяки такій взаємодії вдається охопити більшу територію для очищення, а головне - вберегти здоров’я та життя піротехніків”, - розповів Гричанюк.

За його словами, у Херсонській області зараз працюють близько десяти хмельницьких саперів. У березні вони виявили 121 боєприпас. Для роботи з механізованими комплексами вони проходили спеціальне навчання за кордоном. Машину для розмінування передали хорватські колеги та благодійники.

Читайте також: На Сумщині вибухотехніки знищили п’ять нерозірваних російських авіаракет

Як повідомляв Укрінформ, в Україні планують до середини літа представити систему розмінування з використанням штучного інтелекту.

Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-