До суду передали справу шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора університету

До суду передали справу шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора університету

Фото
Укрінформ
Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно шахраїв, які за хабар обіцяли забезпечити призначення на посаду ректора одного з університетів Вінниччини.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, шахраї намагалися «заробити» під час виборів ректора в одному з університетів Вінниччини.

Один з ділків представлявся головою антикорупційного комітету при Верховній Раді, інший - керівником відокремленого підрозділу цього комітету у Вінницькій області. Вони запропонували «допомогу» одній із кандидаток на посаду ректора.

«За 50 тисяч доларів США аферисти обіцяли «залучити власні зв’язки в органах влади», посприяти її обранню, аби «клієнтка» не мала жодних перешкод. Також чоловіки натякнули, що така пропозиція може надійти й іншим охочим обійняти керівну посаду. Жінка на словах проявила зацікавленість, проте відразу звернулася до правоохоронців», - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали фігурантів «на гарячому» під час отримання авансу в 20 тисяч доларів. Установлено, що вони не мають жодного відношення до роботи в антикорупційних органах чи парламенті.

Обидва фігуранти обвинувачуються у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном шляхом обману. Їм загрожує позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Вдавали працівників ТЦК і ДБР: у Києві шахраї видурили у чоловіка ₴1,7 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура оголосила підозру директорці Київського інституту водного транспорту, яка отримала від моряка 500 доларів за видачу диплома без проходження курсів підвищення кваліфікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-