Мер Голої Пристані два роки в полоні - росіяни викрали його з дому 28 березня 2022-го

Мер Голої Пристані два роки в полоні - росіяни викрали його з дому 28 березня 2022-го

Укрінформ
Голопристанський (Херсонська область) міський голова Олександр Бабич вже два роки знаходиться у полоні - росіяни викрали його 28 березня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це написала у Телеграмі Голопристанська міська військова адміністрація.

«Голопристанський міський голова Олександр Бабич вже два роки знаходиться у полоні…28 березня 2022 року його цинічно викрали прямо з дому окупанти-терористи, він і досі знаходиться в полоні РФ під психологічним та фізичним тиском», - ідеться у повідомленні.

Фото: Голопристанська МВА

Як нагадали у МВА, після початку повномасштабного російського вторгнення й окупації Херсонської області протягом місяця очільник Голопристанської міської територіальної громади Олександр Бабич продовжував виконувати свої обов’язки й піклуватися про місто та села громади. Він, щоб запобігти мародерству та диверсіям, організував патрулювання Голої Пристані, незважаючи на присутність окупантських БТРів з озброєними російськими військовими, відповідав на звернення містян, організовував постачання продуктів до магазинів, в яких вже закінчувалися запаси.

Читайте також: Масове вбивство «азовців» в Оленівці: розповідь бранця, який вижив

Підкреслюється, що міський голова до останнього залишався з громадою в місті та не зрадив країні, своїй громаді, своїм ідеалам, цінностям, принципам, патріотизму та совісті.

«Для жителів Голопристанської МТГ він є прикладом справжнього патріота своєї країни», - наголосили у МВА.

Зазначається, аби підтримати ув'язненого російськими окупантами мера жителі громади, хто знаходиться на підконтрольній території, неодноразово збирались на мітинги та брали участь в акціях на підтримку цивільних ув’язнених, які за свої патріотичні переконання зараз перебувають у російських в’язницях, заявляючи українцям і всьому світові про зухвале порушення міжнародних прав людини Російською Федерацією, закликаючи до активних дій щодо звільнення викрадених українських патріотів на окупованих територіях.

Читайте також: У Запоріжжі близько сотні людей вийшли на акцію «Не мовчи - полон вбиває»

Як повідомляв Укрінформ, у місті Гола Пристань на Херсонщині 28 березня 2022 року російські військові викрали міського голову Олександра Бабича, у місті проводили обшуки.

Серед утримуваних росіянами - іспанський волонтер Мар’яно Гарсіа Калатаюда, відомий як Маріо. Його перевезли з Херсона, де було затримано, до Криму. Також окупанти незаконно утримують без винесення обвинувачення міського голову Голої Пристані Олександра Бабича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-