На Сумщині двох депутатів облради викрили на пропозиції $100 тисяч хабаря

На Сумщині двох депутатів облради викрили на пропозиції $100 тисяч хабаря

Фото
Укрінформ
Викрили двох депутатів Сумської облради, які пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації 100 тис. доларів хабаря за махінації у медичній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне агентство

НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Служба безпеки України викрили двох депутатів Сумської обласної ради, один з яких є головним лікарем місцевого медичного закладу, на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. дол. США.

Кошти пропонувались начальнику Сумської міської військової адміністрації за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря. 

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

При передачі першого траншу у розмірі 50 тис. дол. США депутатів затримали «на гарячому».

Читайте також: Суд узяв під варту депутата облради, який вимагав хабар у військового

Попередня кваліфікація: ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро завершило слідство у справі стосовно колишнього міського голови Сум і посадовця Департаменту інфраструктури, яким інкримінують отримання 2,13 млн грн хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-