«Медведчуківська» блогерка з Києва та інші: СБУ затримала шістьох проросійських агітаторів

«Медведчуківська» блогерка з Києва та інші: СБУ затримала шістьох проросійських агітаторів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала ще шістьох проросійських інтернет-агітаторів, які діяли у різних областях - серед них блогерка із так званого "медіа-пулу" ексдепутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і депутат міської ради, який хотів втекти до Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Зловмисники виправдовували збройну агресію РФ, героїзували російських окупантів та закликали до захоплення всієї території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Так, у Черкаській області викрили депутата Чигиринської міськради, який публічно виправдовував воєнні злочини росіян і чекав на захоплення області.

Служба безпеки України затримала ще шістьох проросійських інтернет-агітаторів Фото: СБУ

За даними слідства, посадовець поширював серед свого оточення антиукраїнські публікації. Деструктивний контент він брав із прокремлівських інформресурсів та доповнював його авторськими дописами.

Читайте також: СБУ затримала батька з сином, які готували ракетні удари росіян по Київщині

Також задокументовано, що фігурант був на прямому зв’язку з колишнім народним депутатом-зрадником від забороненої Партії регіонів Володимиром Олійником, який переховується за кордоном.

У листуваннях із Олійником він повідомляв дезінформацію, якою дискредитував українських воїнів та збирав для нього дані про настрої населення на Черкащині.

Депутат міськради планував власну втечу до РФ та особисту зустріч із держзрадником.

Крім того, затримали ще одного жителя Черкащини, який поширював заклики до збройного захоплення державної влади в Україні.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ППО і коригував удари по Харкову

Щоб розповсюдити ворожу агітацію, він створив декілька Телеграм- і Фейсбук-спільнот та адміністрував канал у Ютуб.

Також у своїх публікаціях зловмисник виправдовував злочини російських загарбників у Бучі.

У Києві викрили столичну блогерку, яка «відбілювала» підривну діяльність колишнього народного депутата-зрадника Віктора Медведчука та колаборанта Кирила Стремоусова.

Для цього вона використовувала власні сторінки в Телеграмі, ТікТоці, Інстаграмі із загальною аудиторією понад 100 тисяч користувачів.

Разом із цим фігурантка проводила платні семінари онлайн щодо ухилення від мобілізації в Україні.

У Дніпропетровській області викрили ще двох проросійських агітаторів. Один з них – колишній правоохоронець, який вихваляв бойовиків загарбницьких угруповань РФ.

Читайте також: СБУ затримала інформатора РФ, який шпигував із дронами за ЗСУ на Миколаївщині

Іншим фігурантом виявився житель Новомосковська, який на особистій сторінці в соцмережі поширював фейки про Сили оборони, які воюють на передовій.

У Донецькій області затримали жителя прифронтового району, який закликав бомбардувати Київ та героїзував бойовиків російського угруповання «Ахмат».

Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань), чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка під прикриттям УПЦ МП проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-