В Україні через обстріли та негоду без світла - 413 населених пунктів

В Україні через обстріли та негоду без світла - 413 населених пунктів

Оновлено
Укрінформ
В Україні внаслідок бойових дій та через погодні умови станом на ранок 3 березня знеструмлені 413 населених пунктів.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Внаслідок бойових дій та з інших причин на ранок без світла залишаються 399 населених пунктів. Є нові пошкодження мереж обленерго в Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

У Хмельницькій області знеструмлені 14 населених пунктів через складні погодні умови. А через технологічні порушення є знеструмлення в Запорізькій та Одеській областях.

Водночас, як повідомило Міненерго, у Дніпропетровській області через бойові дії відключена одна з підстанцій. Також через обстріл знеструмлений юридичний споживач.

У Донецькій області через російські обстріли знеструмлені 10 тисяч абонентів у 15 населених пунктах. Енергетики заживили 8 населених пунктів, загалом - 6839 споживачів. Залишаються без світла через бойові дії понад 50,5 тисячі споживачів у 89 населених пунктах. Відновлювальні роботи розпочнуться, щойно дозволить безпекова ситуація. Відновлено газопостачання 30 споживачам.

У Запоріжжі та області ремонтні бригади усунули наслідки технологічних порушень в електромережах та відновили енергопостачання для майже 700 абонентів. У мережах прифронтових територій Запорізької області сталося технологічне порушення, через яке знеструмилися 2082 родини. Аварійники заживили 1303 абоненти, решту підключать, щойно дозволить безпекова ситуація.

У Харківській області через ворожі обстріли пошкоджено повітряну лінію 10 кВ, знеструмлено 2,7 тисячі споживачів. Їх заживлять, щойно дозволить безпекова ситуація. Всього в області без світла залишаються 18,1 тисячі споживачів.

У Херсонській області за минулу добу заживили 106 споживачів. Залишаються знеструмленими 25,8 тисячі абонентів у 45 населених пунктах. Минулої доби після обстрілу м. Херсон відключено 150 споживачів електроенергії. Загалом по місту без електропостачання - 3160 споживачів.

У Чернігівській області внаслідок ворожих обстрілів знеструмлені 26 населених пунктів, загалом - 1,5 тисячі споживачів. У одному з населених пунктів внаслідок бойових дій пошкоджено підземний сталевий газопровід середнього тиску. Припинено газопостачання 96 споживачам. Доступу до місця пошкодження немає через повторні обстріли.

Вчора, у вівторок 12 березня, добовий максимум споживання електроенергії на 5,2% перевищив відповідний показник 11 березня.

Читайте також: Україна у понеділок передала надлишки електроенергії Польщі - Міненерго

Сьогодні, 13 березня, станом на 10:00 споживання перебуває на тому ж рівні, що й вчора у цей же час.

"Протягом доби на теплових електростанціях в аварійний ремонт виведені два енергоблоки, натомість включено в мережу один. Попри це електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів", - запевнили в Укренерго.

Україна протягом доби планує експорт електроенергії в Словаччину, Угорщину, Польщу та Молдову. Загальний обсяг 6 086 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 448 МВт.

Читайте також: В Україні зростає видобуток вугілля на державних шахтах - Міненерго

Натомість імпортуватиме алектроенергію у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг 3 112 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 587 МВт.

Як повідомлялося,12 березня споживання електроенергії в Україні зросло майже на 9% через похолодання на 4°C та щільна хмарність, яка впливає на зниження виробітку СЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-