Незаконно переправили за кордон майже 170 людей - ДБР викрило злочинну групу

Незаконно переправили за кордон майже 170 людей - ДБР викрило злочинну групу

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань викрили на Волині злочинну групу, яка незаконно переправила через кордон майже 170 осіб.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

«На Волині працівники ДБР викрили злочинну групу, яка переправляла військовозобов’язаних через кордон до Польщі. Допомагала зловмисникам інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині. Клієнтів ділки шукали у соцмережах, а вартість послуг складала $3500 з особи»,- йдеться у повідомленні.

Як з’ясували правоохоронці, з потенційними клієнтами заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Це давало можливість чоловікам перетнути кордон і потрапити до Польщі.

Читайте також: На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки - вимагав хабарі з перевізників

За даними слідства, за такою схемою група переправила за межі держави щонайменше 168 осіб.

Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомили про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, перед судом постануть співробітники Вінницького об’єднаного міського ТЦК та СП, які за гроші допомагали військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації та виїхати з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-