На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки - вимагав хабарі з перевізників

На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки - вимагав хабарі з перевізників

Укрінформ
На Миколаївщині ДБР затримало керівника Укртрансбезпеки на мільйонних поборах з перевізників.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомило у Телеграмі.

«Протягом 2023 року та до початку 2024 року виконувач обов’язків начальника Укртрансбезпеки у Миколаївській області налагодив систему поборів з підприємців. Він встановив щомісячну «таксу» від 500 грн до 5 тис. грн з перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів», - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, за такий «контроль» над безпекою на транспорті посадовець в день отримував щонайменше 50 тис. грн.

Посадовця Укртрансбезпеки затримали під час отримання чергового хабаря у розмірі 4 тис. грн у порядку ст. 208 КПК України.

За даними Миколаївської обласної прокуратури, під час проведення обшуку в автомобілі посадовця вилучено близько 50 тис. грн, які, за даними слідства, він міг отримати від перевізників.

Читайте також: ВАКС арештував заступника голови Запорізької облради, якого викрили на хабарі

Затриманому суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області правоохоронці викрили двох депутатів однієї з місцевих рад у вимаганні в підприємця 30 тисяч доларів за безперешкодне надання в оренду землі.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-