На Хмельниччині зафіксували спалах кишкової інфекції, 10 людей госпіталізовані

На Хмельниччині зафіксували спалах кишкової інфекції, 10 людей госпіталізовані

Укрінформ
У Хмельницькій областіі зафіксували спалах кишкової інфекції серед дорослих, 10 людей госпіталізовані.

Про це у Фейсбуці повідомляє Центр громадського здоровʼя, передає Укрінформ.

Хмельницькій області стався спалах кишкової інфекції серед дорослих. Захворіли 12 людей, які відвідували один з місцевих закладів громадського харчування. В усіх спостерігалася підвищена температура, нудота, багаторазова блювота та діарея. На сьогодні 10 хворих госпіталізовані до медзакладів, вони перебувають у стані середньої тяжкості. Двоє людей від госпіталізації відмовилися", - йдеться у повідомленні.

Фахівці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб розпочали епідеміологічне розслідування спалаху, зокрема, провели бактеріологічне обстеження, відібрали проби харчових продуктів, води та змивів. Також організоване медичне спостереження за контактними особами у домашніх осередках.

Читайте також: В одному з готелів Києва виявили гостру кишкову інфекцію, постраждалі - в лікарні

Як додали в ЦГЗ, гострі кишкові інфекції є контактним захворюванням, яке передається через вживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Як повідомляв Укрінформ, після отруєння студентів у Полтаві перевірили їдальню, де вони могли харчуватися, та виявили там порушення, зокрема кишкову паличку в стравах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-