На Сумщині вводять додаткові обмеження у 5-кілометровій прикордонній зоні

На Сумщині вводять додаткові обмеження у 5-кілометровій прикордонній зоні

Укрінформ
У Сумській області з 26 лютого в межах 5-кілометрової прикордонної зони встановлюються додаткові обмеження особливого режиму.

Про це повідомила в Телеграмі Сумська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що відповідний наказ підписали начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх та командир оперативно-тактичного угруповання «Суми».

"У період з 26 лютого 2024 року до завершення дії правового режиму воєнного стану встановити на території Сумської області додаткові тимчасові обмеження особливого режиму. Наказом заборонений вільний вʼїзд (допуск), перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з будівництвом, облаштуванням та утриманням інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій, проведенням аварійних, рятувальних робіт", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Оборонні споруди у Запорізькій області будують майже цілодобово - Федоров

Також заборонено в'їзд, якщо це не пов'язано із наданням екстреної медичної допомоги або ж реагуванням на правопорушення, їх запобігання, розкриття та розслідування в межах пʼятикілометрової зони від державного кордону України поза межами населених пунктів у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Суми».

Читайте також: Росія не має на північному кордоні достатньо сил для повторного вторгнення - ДПСУ

Крім того, заборонено проведення робіт, не повʼязаних з виконанням завдань у ході підготовки та ведення операції (бойових дій) та охорони державного кордону.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 21 лютого та зранку росіяни здійснили 4 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 19 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Середино-Будська та Зноб-Новгородська громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-