СБУ повідомила про підозру у держзраді чиновниці «податкової ЛНР»

СБУ повідомила про підозру у держзраді чиновниці «податкової ЛНР»

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру в державній зраді посадовиці податкових і митних "органів" терористичної організації "ЛНР", яка примушувала українських підприємців фінансувати окупаційні органи влади.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"Служба безпеки повідомила про підозру мешканці Луганської області, яка працювала у податкових і митних органах терористичної організації "ЛНР" та змушувала українців вести бізнес відповідно до окупаційного "законодавства", - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, підозрювана у держзраді жінка після повномасштабного вторгнення РФ на територію України добровільно очолила "управління тарифного регулювання та митних платежів державного митного комітету "ЛНР".

Правоохоронці встановили, що у травні 2022 року фігурантка провела в Старобільську зустріч із українськими підприємцями з нещодавно окупованих територій Луганщини. Псевдопосадовиця переконувала присутніх у необхідності працювати за законодавством "ЛНР" і сплачувати податки, збори та інші платежі до бюджету цього терористичного угруповання.

Згодом підозрювана брала участь у робочих нарадах у Москві щодо інтеграції "митних органів "ЛНР" у митну систему РФ.

"До терористичної організації "ЛНР" фігурантка вступила ще у 2017 році. Тоді її призначили «заступником начальника Алчевської окружної державної інспекції – начальником управління оподатковування юридичних осіб державної податкової служби ЛНР". Саме тоді вона й почала здійснювати незаконне стягнення податків і зборів з українських громадян, які опинилися на тимчасово окупованій території, забезпечуючи таким чином безперебійне фінансування терористів", - зазначили в українській спецслужбі.

Читайте також: Брату «мера» Севастополя оголосили підозру - вербував бойовиків для захоплення Криму

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмисниці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (Державна зрада); ️ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність); ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Місця перебування зловмисниці відомі правоохоронцям. Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення її до відповідальності.

Як повідомлялося, колишнього поліцейського з Ізюму засудили до 15 років за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-