Правозахисники: На сході окуповані селища - без опалення через ліквідацію шахт

Правозахисники: На сході окуповані селища - без опалення через ліквідацію шахт

Укрінформ
Після ліквідації більшості шахт на окупованих територіях Донеччини та Луганщини мешканці прилеглих до них селищ опинились без вугілля для опалення своїх будинків.

Про це Східна правозахисна група повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Після того, як окупаційна влада ліквідувала практично всі шахти на захоплених територіях, вугілля опинилось у дефіциті. А побутове паливо через пільгові програми окупаційна влада не видає. На цей час без опалення залишилося 67 селищ в окупованих Луганській та Донецькій областях», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на Донбасі багато селищ виникало під час будівництва шахт іще за радянських часів. Система газового опалення там відсутня – люди опалювали свої будинки вугіллям. Вугілля отримували на шахті: діяли цілі програми із безплатного забезпечення паливом працівників підприємств, пенсіонерів тощо.

Починаючи з 2014 року під контролем окупантів було 107 шахт, тепер залишилося працювати всього 17, а тих, що добувають енергетичне вугілля – 10. Шахтних селищ було приблизно по два на кожну шахту.

«Але з приходом окупантів з багатьох селищ «життя пішло», а ті, що залишилися, знаходяться на межі вимирання», - наголошують правозахисники.

Читайте також: РФ готує жителів окупованих територій до відсутності водопостачання ще 10-20 років - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, загарбники знищили на Луганщині більш як 26 тисяч гектарів лісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-