Шмигаль пообіцяв доопрацювати постанову про межі зон, забруднених унаслідок аварії на ЧАЕС

Шмигаль пообіцяв доопрацювати постанову про межі зон, забруднених унаслідок аварії на ЧАЕС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв доопрацювати проєкт Постанови Кабінету Міністрів про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, передає Укрінформ.

«Житомирщина сильно постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, тож жителі багатьох населених пунктів області, які належать до 3-ї зони радіоактивного забруднення, зараз отримують низку пільг, які могли бути скасовані через перегляд зонування. Це позбавило б тисячі людей доплат до пенсій, дітей безкоштовного харчування в школах, а також призвело б до скасування низки інших соціальних пільг. Після конструктивного діалогу з Прем'єр-міністром, вдалося досягти домовленості про зняття даного проєкту постанови у поточній редакції з подальшого розгляду з метою доопрацювання», - написав Бунечко.

За його словами, досягти цієї домовленості вдалося в ході робочої зустрічі з очільником уряду після урядової наради щодо відновлення та відбудови України.

Читайте також: У Коростені перекрили міжнародну трасу – люди вимагають не знімати «чорнобильську зону» з міст

Бунечко зазначив, що усі пільги, що отримують жителі Житомирщини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, залишаються.

Він подякував Прем'єр-міністру за розуміння та конструктивне рішення.

Читайте також: Для відновлення довоєнного стану ЧАЕС знадобиться 1,6 мільярда - ДАЗВ

Як повідомлялося, метою оприлюдненого 22 червня проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» (далі – проєкт акта) є приведення нормативно-правових актів щодо віднесення населених пунктів до зон радіоактивного забруднення у відповідність із Законом України від 28 грудня 2014 р. № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» та експертними висновками про радіологічний стан населених пунктів, підготовленими за результатами проведеної у 2011 році загальнодержавної дозиметричної паспортизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-